Sporttherapie bij sportletsels.

geplaatst op 7 april, 2017 | 0 reacties

Sinds november 2014 ben ik sportmasseur en iets later ook triggerpoint therapeut bij Hercules/Parthenon, het tegenwoordige Fortius. Een prachtige omni vereniging. Er zijn al vele sporters langs geweest om de spieren te laten masseren of behandelen. Wat velen nog niet weten is dat ik ook natuurgeneeskundig sporttherapeut ben. Wat doet nu een sporttherapeut. De sporttherapeut richt zich op sport en bewegen. Sporttherapie wordt toegepast bij sportletsels. De therapie is een combinatie van bindweefsel massage, triggerpoint therapie, therapeutische massage, wervelkolomcorrecties en perifere gewrichtscorrecties door mobilisatie en oscillaties en oefentherapie. Ook heb ik een cursus gevolgd voor medical taping. Medical taping is een vorm van tapen waarbij elastische tape de spieren ondersteunt zonder dat het u in uw bewegingen beperkt. Het is een aanvulling op de toegepaste behandelmethoden. Medical taping kan slappe spieren weer op spanning brengen, maar kan ook gespannen spieren weer rust geven. Sporters gebruiken medical taping voor het ondersteunen van gewrichten. Mijn doel is mensen in beweging te houden. CANS of RSI problemen kunnen de sportbeoefening belemmeren. Met triggerpoint therapie is dit vaak te verhelpen.
Al deze behandelingen horen bij sporttherapie.

Als natuurgeneeskundig sporttherapeut ga ik uit van het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Bij het behandelen van fysieke klachten bekijk ik of deze klachten ook mentaal en sociaal problemen geven, zodat we daar rekening mee kunnen houden tijdens de behandeling. Door mijn verpleegkundige, pedagogische en didactische achtergrond heb ik ervaring op verschillende vlakken.

Ik heb me als natuurgeneeskundig therapeut aangesloten bij de beroepsvereniging BATC. Er zijn zorgkosten verzekeringen die het consult vergoeden als u aanvullend verzekerd bent. Altijd even navragen bij uw zorgkosten verzekering.

Stuur een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *