Hooikoorts seizoen komt er weer aan

geplaatst op 1 april, 2017 | 0 reacties

Het wordt weer lente en veel planten en bomen dragen knoppen en de eerste bloemen verschijnen al weer. Dat geeft je een goed gevoel. Het is helaas ook de tijd dat vele mensen last krijgen van hooikoorts. Dat komt door stuifmeel van grassen, bomen en andere planten in contact komen met de slijmvliezen van de luchtwegen en ogen.

Allergische klachten worden veroorzaakt door een reactie van het immuunsysteem na het inademen van stuifmeel, zoals graspollen die vrij rondzweven in de lucht. “Hooikoorts” is de alledaagse term die wordt gebruikt om deze allergische klachten te beschrijven, de medische naam is allergische rhinitis. De klachten die bij hooikoorts voorkomen (niezen, loopneus of verstopte neus etc) lijken erg op verkoudheidsklachten.

Als het lichaam het stuifmeel als mogelijk schadelijk opvat, produceert het antistoffen. Naast de vele medicijnen die er zijn is er ook een andere manier om minder tot geen last te hebben van hooikoorts. Dat is door gebruik te maken van medical taping.

In mijn praktijk laten geregeld mensen hun rug tapen om de komende tijd minder tot geen last te hebben van deze vorm van allergie. De tapemethode is ontwikkeld door de fysiotherapeuten Ralph en Malte Gericke. Vele tientallen hooikoorts patiënten hebben er baat bij gehad bij deze behandeling. Het is (nog) niet bekend of de tape elke hooikoorts seizoen opnieuw aangelegd moet worden. Je kan altijd een

Een goede voorlichtingsfilm is te zien op Youtube

of op

Hooikoorts

Een afspraak voor medical taping kan je doen via mijn e-mailadres info@hjmsportmassage.nl of telefonisch 0611516662

Stuur een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *