Hoofdpijnklachten. Het is vaak te verhelpen.

geplaatst op 10 februari, 2017 | 0 reacties

Regelmatig zie ik in mijn praktijk patiënten met hoofdpijnklachten. Soms bestaan deze hoofdpijnklachten al jaren. Triggerpointtherapie is dan het laatste wat nog geprobeerd wordt. En gelukkig heeft het tot nu toe altijd resultaat gehad. De hoofdpijnklachten gaan vaak samen met stress. De stress wordt niet altijd gevoeld, maar blijkt later toch wel aanwezig te zijn. Te weinig drinken of bewegen kan ook een oorzaak zijn. Ook het te lang turen op een beeldscherm kan klachten geven. Vaak is het een combinatie van gedrag en arbeid gerelateerde klachten.

Bij al deze patiënten gaat het om triggerpoints in de nekspieren. Nadat ik eerst zelf deze triggerpoints gedeactiveerd heb met een triggerpointmassage, leer ik het mijn patiënten om het zelf te doen. Ik merk dat ook rug en schouderspieren vaak gespannen of verkort zijn. Met een therapeutische massage of ook met triggerpointmassage behandel ik deze spieren. Soms is het al na één behandeling merkbaar dat het gaat werken, maar meestal duurt het iets langer. De patiënten zijn na de behandeling blij dat ze van hun hoofdpijnklachten af zijn.

Stuur een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *