Triggerpointmassage en ontspanningsmassage

geplaatst op 23 november, 2016 | 0 reacties

Ik heb weer een cliënt met een tinnitus behandeld. Tinnitus zonder gehoorschade is te behandelen. De aandoening kan ontstaan na een whiplash, een val of veel stress. Na de 2e behandeling was er al sprake van enige vooruitgang. Nadat ik de cliënt geleerd had hoe ze zich zelf kon masseren, gaf ze aan dat er dagen waren dat ze geen hinderlijke geluidjes in haar oor meer hoorde. In combinatie met ontspanningsmassage heeft deze cliënt veel baat gehad met deze behandeling.

De laatste tijd zie ik veel cliënten met lage rugklachten in mijn praktijk. Na een goed anamnesegesprek stel ik voor welke behandeling ik wil doen. Het gaat er natuurlijk om welke lage rug klachten de cliënt heeft en ook hoe het ontstaan is. Als artsen niets kunnen vinden en geen diagnose kunnen stellen noemen we dit aspecifieke klachten. Deze klachten zijn door mij goed behandelbaar. Ook hier leer ik hoe de cliënt zich zelf kan masseren waardoor de klachten verdwijnen. Vaak doe ik dan ook mobilisatietechnieken, bindweefselmassage als dit relevant is.

Ook hoofdpijnklachten zie ik regelmatig in mijn praktijk. Ook hoofdpijn is met triggerpointmassage en ontspanningsmassage goed te behandelen. Zo behandelde ik iemand die elke dag last van hoofdpijn had. Hier had zij al 7 jaar last van. Ze is bij verschillende artsen waaronder een neuroloog en vele therapeuten geweest. Gebruikte medicijnen tegen de hoofdpijn die niet hielpen. Na 1 behandeling gaf ze al aan dat ze de hele week vrijwel geen hoofdpijn heeft gehad. Ik leerde haar hoe zij zich zelf kon masseren. Ook zij had veel baat bij deze behandeling.

Stuur een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *